In de ouderenzorg, verbetert Sparckel voor cliënten slaap, vitaliteit, sociaal gedrag, zicht & stemming. Daardoor zijn verzorgers minder belast.

Bron: Universiteit Tilburg, Tranzo. Uitgevoerd te GGz Eindhoven. Publicatie Elsevier Science.

Bestaande klanten zijn: Viva!, Zorgboog, Zuyderland, Thebe, Archipel, de Wever, Amaris, MMC, ZGE, Amarant, Riethorst stromenland, Zorggroep Almere, de Pastorie, Pieter van Foreest, Carinova, de Herbergier, Ijselheem.

Onze klanten vertellen ons samengevat dat de bewoners beter kunnen zien. Ze zijn beter in staat te lezen en hobby’s te doen, zoals schilderen. Een mevrouw gaat zelf haar boterham met jam weer smeren. Een meneer met ondergewicht komt weer aan. En, die onrustige persoon gaat eindelijk weer eens zitten. Iemand die zijn kamer niet afkwam, komt weer onder de mensen. De stemming is leuker van zowel bewoner als ook het personeel. ‘s Avonds voelen de bewoners een natuurlijke aandrang om te willen gaan slapen. Met meer rust gaan de bewoners een voor een richting slaapkamer. In de nacht is het op de afdeling rustig want de bewoners slapen dieper en langer. De nachtdwalers hebben we de helft minder vaak, en dus zijn er minder valincidenten. De nachtdienst is minder vermoeiend voor verzorgers. De bewoners zijn beter hanteerbaar, prettiger in de omgang. ‘s Ochtens komen we uitgerust vitaler op gang.

Mogen we jullie organisatie ook helpen, met:

  • Een kennismaking: de basis van Licht, de Mens, gezond licht Techniek,
  • Een uitgebreidere workshop voor draagvlak en kennisdeling,
  • Een Sparckel demonstratie & uitproberen?
  •  

Een implementatie is makkelijk en investering gunstig.

Meestal gaan er drie Sparckel’s in een woonkamer, verplaatsbaar of op te hangen door de eigen technische dienst.

We bieden ‘licht als een dienst’.