Hoe dynamisch daglicht werkt

Sparckel is dynamisch daglicht. Dat wil zeggen dat je de stekker in het stopcontact steekt en vervolgens de hele dag kan genieten van de zon, maar dan binnen. Automatisch krijg je het juiste licht, maar het is ook te bedienen met onze bedieningsring. Een positief effect op je energieniveau, je stemming en je slaapgedrag. Met alle gevolgen van dien!

Onze biologische klok is ontregeld

Wist je dat we ondanks ramen ook in de zomer snel een lichttekort opdoen in gebouwen? Gebouwen houden voor de mens gewoon veel licht tegen. We kunnen wel prima zien en waarnemen, maar onze biologische klok is iets heel anders gewend…

De kracht van buitenlicht overdag. Vele malen sterker dan het licht dat wij ervaren als we binnen zitten, vele malen sterker dan regulier kunstlicht.

Doordat we ongeveer 90% van onze tijd binnen besteden, krijgt onze biologische klok onvoldoende daglicht-prikkels. 

0%
Van de tijd zitten we binnen
Bron: RTL Nieuws
0%
Van de mensen is niet tevreden met hun slaapkwaliteit
Bron: Hersenstichting
0%
Van de mensen krijgt in hun leven te maken met depressie
Bron: Trimbos

Dat is funest voor onze gezondheid

Je biologische klok is de hoofdklok die bijna alle cellen in je lichaam bestuurt. Zo ook je dag- en nachtritme. Dat ritme houdt alle organen, inclusief je hersenen, in een natuurlijke conditie.

De ontregelde biologische klok zorgt ervoor dat je interne lichaamsprocessen uit balans raken, bijvoorbeeld ons  slaaphormoon (melatonine). Overdag voel je jezelf moe en futloos en ‘s nachts heb je juist moeite om in slaap te komen.

En slaap is een van de belangrijkste dingen voor je gezondheid. En een tekort aan slaap geeft dan ook meer kans op hersenziekten zoals dementie, depressie, burn-out, hart- & vaatziekten en overgewicht.

Hoeveel licht hebben we nodig op onze ogen?

Met voldoende gezond licht herstellen we het ritme van je biologische klok. Licht wordt uitgedrukt in lux. We hebben overdag 1.000 lux nodig en dat is grofweg 4 keer meer dan dat je op kantoor krijgt en 10 keer meer dan thuis. ’s Avonds moet er juist weinig licht zijn warm en amberkleurig is, net als een ondergaande zon. ’s Nachts is donkerte belangrijk.

Onze verre voorouders ontvingen, niet zo heel erg lang geleden, 6 uur licht buiten. Onze biologische klok heeft behoefte aan 4 uur daglicht. Met name blauwig ochtendlicht maakt ons wakker en reset de biologische klok. Dat gebeurt al na een half uur lichtinterventie.

0
Hoeveel lux we nodig hebben overdag
0
Hoeveel uur daglicht we nodig hebben
0
Hoeveel lux we op kantoor krijgen
0
Hoeveel lux we thuis krijgen

Hoe zorgt Sparckel voor voldoende licht?

Professionele techniek die is verwerkt in een herkenbare vorm. Sparckel vormt een balans tussen vele efficiënte Led’ s met veel power en goede kleureigenschappen, met betrouwbare koeling, een optisch gunstige lichtverdeling, met een simpele bedieningsring. Allemaal met als doel om onze biologische klok meer synchroon te laten te lopen met de natuur.

Ontdek het Sparckel effect!

The light that makes you feel alive. Dat zeggen we niet zomaar, na 2 weken merk je al verschil in je slaap en je energie. Je gemoedstoestand verbetert direct. Hoe mooi is dat!?

Before after